Суд відпустив на свободу колишнього бійця

Суд відпустив на свободу колишнього бійця "ЛНР"

Відео
Укрінформ
Київський районний суд Харкова звільнив від кримінальної відповідальності жителя Луганська, який брав участь в незаконних озброєних формуваннях "ЛНР", але вирішив повернутися до мирного життя за програмою СБУ "Тебе чекають удома".

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Корінний житель Луганська, співробітник тутешніх правоохоронних органів, підсудний залишився на захопленій терористами території і приєднався до одного з угрупувань т.зв. "ЛНР". У його обов'язки входило чергування на блокпостах і забезпечення громадського порядку в місті. З часом він, як заявив на суді, розчарувався в ідеї "ЛНР". Усвідомивши реальну ситуацію в злочинній псевдореспубліці, і побачивши повну відсутність елементарних людських свобод, він вирішив скористатися програмою СБУ "Тебе чекають удома" і повернутися до нормального життя на території мирної України", - зазначив Абдула.

За його словами, суд врахував, що луганчанин не скоював тяжких злочинів, включаючи вбивство, і звільнив його від кримінальної відповідальності в залі суду.

Як стало відомо, спілкуючись біля суду з тележурналістами, луганчанин в прямому ефірі закликав своїх товаришів по службі в "ЛНР" перейти на бік мирної України: "Не вірте міфам російських спецслужб, вас тут ніхто страчувати не буде".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-