В суд передали обвинувачення суддів, які «щемили» майданівців

В суд передали обвинувачення суддів, які «щемили» майданівців

Укрінформ
Генеральною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно судді, прокурорів та слідчих, які обвинувачуються у кримінальних правопорушеннях проти учасників Революції Гідності.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою слідчого судді Деснянського районного суду міста Києва за ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України, двох прокурорів прокуратур Деснянського району міста Києва та прокуратури міста Києва та двох слідчих Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Києві за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) КК України», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ці службові особи у січні 2014 року під час мирних акцій протестів Революції Гідності незаконно та безпідставно затримали громадянина начебто за участь у масових заворушеннях, доставили його до одного з райуправлінь ГУ МВС України в місті Києві, після чого на підставі незаконного клопотання про обрання запобіжного заходу тримання під вартою, слідча суддя склала, підписала та постановила, проголосивши у судовому засіданні, завідомо неправосудну ухвалу про обрання зазначеній особі найбільш суворого запобіжного заходу тримання під вартою.

Наразі за результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-