СБУ назвала російського

СБУ назвала російського "куратора" Краснова

Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила нові дані у справі керівника цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова щодо його співпраці з російським куратором.

Про це сказав на брифінгу керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні наші слідчі отримали висновки експерта. Під час вивчення доказів експерти дослідили їх і знайшли на жорсткому диску особисте листування з Костянтином Голоскоковим", - сказав Ткачук, додавши, що обставини знайомства Голоскокова і Краснова СБУ не розголошується.

Ткачук пояснив, що в листуванні, яке вдалося відновити на жорсткому диску з особистого ноутбука, Краснов описує своєму кураторові з РФ, що йому необхідно задля закладання вибухівки та таких дій. В своєму діалозі обоє застосовують специфічну термінологію, зокрема 400-грамові шашки називають "400-грамовим милом". У цьому листуванні на жорсткому диску СБУ вдалося відновити частину таблиць зі списками, які Краснов передав російському кураторові.

Ткачук пояснив, що Краснова відпустили з-під варти через бюрократичні перепони.

"Дуже велика частина доказів, яку ми вам показуємо, вона є у справі, але має гриф таємності. Тому експертна комісія має зняти гриф таємності. У Шевченківському суді відсутні судді, вповноважені працювати з грифом таємності", - пояснив Ткачук.

Він також додав, що Краснов причетний до цілої мережі російських служб, які працюють на території України.

"Насправді Краснов - це один з гвинтиків у мережі, яка працює в нашій країні. Поки ми розмовляємо, ця система працює", - сказав Ткачук.  

Нагадаємо, що в ніч з 27-го та 28 лютого Краснова разом з активісткою Оксаною Шелест затримали співробітники СБУ. Пізніше, 29 лютого, керівник апарату СБУ Олександр Ткачук на брифінгу заявив, що за даними СБУ Краснов співпрацював з російськими спецслужбами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-