Штепа пообіцяла суду

Штепа пообіцяла суду "гучні викриття"

Укрінформ
У суді над екс-мером Слов'янська Нелею Штепою представники прокуратури зачитали обвинувальний акт, що складається з тридцяти сторінок, і перенесли засідання на 14 березня.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у Червонозаводському райсуді Харкова.

"На першому засіданні суду по суті звинувачень проти Штепи адвокат Дмитро Марченко зі Слов'янська долучений до справи за клопотанням рідних Штепи і відтепер захищає її разом з колишнім адвокатом Оксаною Дроздовою з Донецька. Новому адвокату потрібен час для ознайомлення зі справою та узгодження зі Штепою лінії захисту, і суд призначив чергове засідання по суті справи на 14 березня", - відзначили в суді.

На суді, як стало відомо, Штепа спростувала свою причетність до загибелі кількох сотень людей під час окупації Слов'янська і до закликів до Путіна вести війська.

Штепа запросила журналістів прийти на суд 14 березня, обіцяючи викривають показання щодо олігархів і тих, "хто почав цю війну".

Як повідомлялося раніше, 29 лютого на підготовчому засіданні суду з розгляду наново справи Штепи в зв'язку з заміною ряду суддів, обвинувачена вимагала допитати більш як сорок свідків, починаючи з Президента України Петра Порошенка.

18 лютого суд подовжив перебування Штепи під вартою до 3 квітня 2016 року.

Нагадаємо, екс-мер Слов'янська Нелю Штепу затримано 11 липня 2014 року за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, і створення терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-