Чергову хвилю мобілізації можуть перенести - Турчинов

Чергову хвилю мобілізації можуть перенести - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що рішення про чергову хвилю мобілізації буде ухвалено в березні, але в разі достатньої кількості контрактників терміни можуть бути перенесені.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Для нас дуже важливо мати сильну боєздатну армію, готову перемагати. І, безумовно, основна частина цієї армії повинна воювати на професійній основі. Що вищою є саме професійна складова, то ефективніше діють війська. Це аксіома, і я думаю, що ніхто з цим сперечатися не буде», – наголосив секретар РНБО.

Щоб посилити професійну складову в армії, незважаючи на всі економічні проблеми, українська влада пішла на значне збільшення оборонного бюджету у 2016 році і грошових виплат військовослужбовцям. Саме такі кроки привели до того, що різко збільшилося кількість охочих підписати контракт, зазначив Олександр Турчинов.

Секретар РНБО також запевнив, що демобілізація відбудеться у встановлені терміни. Водночас у Генштабі заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектування Збройних сил.

Нагадаємо: минулого тижня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в перспективі Україна може взагалі відмовитися від мобілізації завдяки збільшенню кількості контрактників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-