За фактом побиття патрульного Олійника відкрили два провадження

За фактом побиття патрульного Олійника відкрили два провадження

Укрінформ
За фактом заяв Сергія Олійника, патрульного поліцейського, підозрюваного у вбивсті 17-річного підлітка під час переслідування скандального BMW, про побиття у Київському СІЗО розпочато кримінальні провадження.

Про це інформує пресс-служба прокуратури міста Києва.

«У зв'язку з заявами підозрюваного Сергія Олійника про його побиття на території Київського слідчого ізолятору розпочато кримінальні провадження», - йдеться в повідомленні.

Так, у прокуратурі зазначили, слідчим управлінням до ЄРДР внесено відомості за фактом можливого неналежного виконання працівниками Київського слідчого ізолятора своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, що призвело до спричинення тілесних ушкоджень Сергію Олійнику за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.

На даний час за цим фактом проводиться перевірка.

Крім того, слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за фактом спричинення Олійнику тілесних ушкоджень розслідується кримінальне провадження за ст. 125 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура №10.

«З метою проведення повного та об'єктивного розслідування у зазначеному провадженні створено групу прокурорів на чолі з заступником керівника місцевої прокуратури», - розповіли у столичній прокуратурі.

Нагадаємо, патрульного поліцейського Сергія Олійника підозрюють у вбивстві 17-річного підлітка під час переслідування BMW у ніч із 6 на 7 лютого. 18 лютого суд його заарештував на 60 днів, проте сьогодні запобіжний захід було змінено на домашній арешт.

Під час розгляду апеляційної скарги на обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою Олійник заявив про побиття у приміщенні Київського слідчого ізолятору. З його слів, тілесні ушкодження були нанесені одним із арештантів безпосередньо перед етапуванням до Апеляційного суду м. Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-