Лисенко розповів подробиці обстрілу мобільної групи

Лисенко розповів подробиці обстрілу мобільної групи

Укрінформ
Найбільш складна ситуація протягом минулої доби в районі проведення АТО мала місце у Луганській області.

Про це розповів на брифінгу у Києві речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Луганський напрямок. Тут учора було найважче. Близько 11 години ранку під ворожий обстріл потрапив автомобіль української зведеної мобільної групи по боротьбі з незаконним перевезенням товарів через лінію розмежування. Бойовики відкрили вогонь з гранатомета з протилежного боку Сіверського Донця, коли машина рухалася по дорозі Лопаскине - Трьохізбенка. Також на автодорозі Гірське - Лисичанськ на вибуховому пристрої підірвався автомобіль з військовослужбовцями ЗСУ", - заявив Лисенко.

За словами речника, безпосередньо на лінії зіткнення на Луганщині зафіксовано три ворожих обстріли.

"На Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння. Противник 5 разів застосував 82-мм та 120-мм міномети. Ворожі провокації зафіксовано на всіх ділянках фронту - Світлодарська дуга, околиці Горлівки, Донецький аеропорт", - повідомив А.Лисенко.

На Маріупольському напрямку противник проявляв найбільшу активність в Мар'їнському районі, а також на ділянці фронту Чермалик - Широкине. "При цьому ворог тричі застосував міномети. Найбільш активні обстріли наших позицій тривали з 12 до 18 години, після чого встановилася повна тиша", - зазначив речник АТО.

Всього протягом доби здійснено 47 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 120/82-мм мінометів.

Як повідомляло агентство, за минулу добу в районі проведення АТО троє українських військовослужбовців загинули, 14 - отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-