Україні треба підвищити пенсійний вік - директор Світового банку

Україні треба підвищити пенсійний вік - директор Світового банку

Укрінформ
Сьогоднішня українська пенсійна система охоплює надто багато людей, на яких не вистачає ресурсу. І реформа пенсійної сфери повинна, зокрема, включати підвищення пенсійного віку.

Про це сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня" глава представництва Світового банку в Україні, Молдові і Білорусі Чимяо Фан, повідомляє Укрінформ. 

"Окрема програма реформ ще чекає пенсійну сферу. Сьогоднішня українська пенсійна система охоплює надто багато людей. Причому для всіх цих людей в системі дуже мало грошей. Я знаю, з політичної і соціальної точок зору це досить складна тема. Але якщо зробити правильні реформи, систему можна зробити справедливою для всіх", - наголосив глава представництва Світового банку.

Він зазначив, що пенсійна система охоплює 12 млн осіб, а середній рівень пенсії неймовірно низький. Тому сьогоднішня українська система не виконує функцію надання адекватної підтримки людям, які виходять на пенсію. Тобто, в першу чергу, є проблема з охопленням пенсіонерів. 

Також в Україні досить багато різних видів пенсій. За його словами, є проблема індексації пенсій, яка відбувається хаотично. Правила індексації чітко не прописані, та й сама індексація відбувається спонтанно. Це не надає адекватних і своєчасних виплат, ускладнюючи саму систему. Тому ми повинні дивитися на проблеми пенсійної реформи в комплексі.

"І ще одне політично і соціально складне питання - вік виходу на пенсію. Думаю, поступово пенсійний вік потрібно підвищувати. Але в короткостроковій перспективі є й інші заходи, які потрібно вживати для виходу пенсійної системи на стійкіший шлях розвитку", - додав директор представництва Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-