Краснов заявив суду про катування в СБУ

Краснов заявив суду про катування в СБУ

Фото
Укрінформ
Затриманого СБУ керівника Цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова доставили до зали Шевченківського районного суду міста Києва. Біля будівлі суду зібралося понад 100 представників Цивільного корпусу «Азов». Вони вигукують різні гасла на підтримку Краснова. Судове засідання розпочалося.

Про це із зали суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

Правоохоронці завели Краснова в зал засідань. Краснов, обличчя якого вкрите синцями, звернувся до журналістів за підтримкою і заявив, що одразу після затримання правоохоронці його били протягом 7-8 годин. За його словами, правоохоронці говорили, що «через ваш Майдан виникли всі проблеми», що «всі добровольці - мародери». Краснов також зазначив, що коли він почав словесно захищати добровольців, його «знову почали бити».

«Відвезли в Головне управління СБУ і знову там приблизно десь годину так само катували прямо в кабінеті, поки не прийшов адвокат», - наголосив він.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

Краснов переконаниий, що його били ті самі працівники СБУ, які «катували» його в Криму ще за часів Януковича, за його «політичну позицію». «Це одні і ті ж самі люди. Кримські СБУшники, які сюди перевелись», - переконаний він.

Після цього адвокат Краснова Андрій Мамалига викликав швидку допомогу для свого підзахисного. Мамалига звернувся до суду із клопотанням дозволити лікарям оглянути його підзахисного та засвідчити присутні у нього тілесні ушкодження. За його словами, у сторони захисту немає жодних документів «про встановлення діагнозу» Краснову після його затримання співробітниками СБУ.

Прокурор заявив, що Краснова раніше вже оглядали лікарі: травматолог, терапевт, хірург, лор. Огляд лікарями здійснювався 28 лютого.

Суддя задовольнила клопотання захисту і допустила лікарів швидкої до Краснова. «Вважаю за можливе допустити лікарів до проведення медичного огляду Краснова», - сказала суддя Валентина Маліновська.

За розпорядженням судді Краснова вивели із зали суду до окремого приміщення, де його оглядатимуть лікарі.

Як пише у Фейсбуці нардеп Ігор Мосійчук, адвокат Краснова надав йому фотографії побитого азовця. "Буду також вимагати від Генеральної прокуратури ретельного розслідування катувань Краснова "Гонти" і притягнення винних до кримінальної відповідальності", - пише Мосійчук.

Нагадаємо, в ніч на 28 лютого співробітники СБУ затримали в Київській області Краснова і Шелест. Пізніше главу «Азов-Крим» помістили в СІЗО СБУ.

У СБУ заявили, що Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України «Азов». Зокрема, 10-13 лютого голова «Азов-Крим» перебував у Білорусі, де зустрічався зі своїм російським куратором, прізвище якого відоме спецслужбам. У СБУ також заявили, що спецслужби РФ визначили Краснову завдання підготувати вбивство активіста в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом, щоб дестабілізувати ситуацію і дати російській стороні привід для вторгнення в Херсонську область; при цьому відповідальність лягла б на активістів і полк «Азов».

Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену самим Красновим.

Фото: Ігор Мосійчук/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-