Лутковська: Відкрито кримінальне провадження за заявою про побиття Краснова

Лутковська: Відкрито кримінальне провадження за заявою про побиття Краснова

Укрінформ
У зв'язку із заявами про побиття при затриманні співробітниками Служби безпеки України голови громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова і громадянської активістки Оксани Шелест відкрито кримінальне провадження. 

Матеріали справи направлені до прокуратури, повідомила в ефірі телеканалу "112" Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"На підставі інформації ЗМІ було відкрито провадження в зв'язку з заявами про побиття пана Краснова. Представники Уповноваженого з прав людини були в ізоляторі СБУ. Дійсно, були зафіксовані тілесні ушкодження", - сказала вона.

Лутковська додала, що питання розслідування щодо нанесення тілесних ушкоджень відноситься до компетенції прокуратури.  Відповідно всі матеріали про медичний стан Краснова були відправлені до прокуратури з проханням провести розслідування щодо законності застосування сили до нього та дівчини, яка була поруч в момент затримання.

Нагадаємо, в ніч на 28 лютого співробітники СБУ затримали в Київській області Краснова і Шелест. Пізніше главу "Азов-Крим" помістили в СІЗО СБУ.

У СБУ заявили, що Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Зокрема, 10-13 лютого голова "Азов-Крим" перебував у Білорусі, де зустрічався зі своїм російським куратором, прізвище якого відоме спецслужбам. У СБУ також заявили, що спецслужби РФ визначили Краснову завдання підготувати вбивство активіста в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом, щоб дестабілізувати ситуацію і дати російській стороні привід для вторгнення в Херсонську область; при цьому відповідальність лягла б на активістів і полк "Азов".

Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену самим Красновим.

Адвокат Андрій Мамалига заявив, що його підзахисного катували в лісі і на допиті в СБУ, намагаючись отримати свідчення про нібито заховану зброю. Адвокат також поінформував, що у Краснова були представники омбудсмена, які відзняли і описали побої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-