Суд вирішив відпустити Лозінського - під закон Савченко

Суд вирішив відпустити Лозінського - під закон Савченко

Укрінформ
Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.

Про це повідомив у Фейсбуці колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький, навівши текст рішення суду від 25 лютого.

"Так працює тіньова сторона закону "Савченко". Ті хто не потрапив напряму під його дію, звільняються по УДО. Скоро! У всіх мисливських угіддях! Продовження блокбастеру "Нардеп-мисливець Лозинський" - "Дострокове звільнення Лозинського. Повернення в політику", - зазначив Старенький.

Нагадаємо, в червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численних тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Віктора Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Валерія Олійника. Проте пізніше вирок пом'якшили. Спочатку Апеляційний суд виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву автомобілем, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років. Пізніше Вищий спецсуд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті "Умисне вбивство" на "Заподіяння тяжких тілесних ушкоджень". У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

Фото: kp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-