Справа Савченко: з вироком Москва опинилася в незграбному становищі – Фейгін

Справа Савченко: з вироком Москва опинилася в незграбному становищі – Фейгін

Укрінформ
Українську льотчицю Надію Савченко можуть відправити відбувати покарання в Україну.

Про це заявив її адвокат Марк Фейгін в ефірі "112 Україна".

За його словами, є політичне розуміння необхідності цього рішення.

"Та інформація, яка надходить до мене з українських джерел, і з джерел, близьких до міжнародних переговорів, свідчить про те, що розуміння того, що Савченко повинна бути відправлена відбувати покарання додому, політичне розуміння є. Деталі цього всього будуть з'ясовані відразу після винесення вироку. Я вважаю, що шанси, як і раніше, високі", - зазначив адвокат.

За його словами, Савченко може отримати 10-12 років, але йому складно передбачити.

"З одного боку, якщо його винесуть максимально суворим, то при тому, що невинність Савченко абсолютно доведена, це викличе ще більший гнів і обурення. Тому тут є великі ризики для влади, яка звичайно не може просто так взяти і виправдати Савченко і відпустити, є ці ризики при максимальному терміні 25 років. Якщо ж все-таки визнають можливим рівноважне якесь покарання придумати, десь 10-12 років, закон дозволяє у цьому діапазоні призначити таке покарання. З іншого боку будуть говорити, бачите, не могли дати максимум, отже, зобразили, що дали якусь умовну цифру, взяту зі стелі, значить, відчувають провину. Тому тут вони в дуже незграбному становищі", - заявив Фейгін.

Вирок буде винесено мінімум через 2 тижні.

"Сам суд встановлює, коли оголосити вирок, тут невдячна річ прогнозувати за нього, терміни до цього відсувалися, оскільки у цього були процесуальні причини, а ще, крім іншого, я вважаю, що є і політичні. Оскільки є якась координація між судами над Єрофєєвим і Александровим і Надією Савченко. Мені так здається, я можу помилятися, але виглядає це саме так. Швидше за все, суд не буде, з одного боку, затягувати оголошення вироку, тому що не вигідно затягувати цю ситуацію, а з іншого боку, поспішати вони теж не будуть, оскільки вирок повинен складатися як мінімум з 100 аркушів, а то й більше. Щонайменше 2 тижні вони його будуть писати", - сказав адвокат.

Раніше повідомлялося, що Надія Савченко скаже заключне слово в російському суді 3 березня, коли відбудеться останнє засідання у справі. Також суд оголосить дату винесення вироку.

Депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко в Росії звинувачують у причетності до вбивства двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 р. без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона звинувачення стверджує, що Савченко вела коректування вогню під час обстрілу з боку українських військових. Також льотчикцю звинувачують в незаконному перетині російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-