Прикордонники зафіксували кілька випадків відмов від хабарів

Прикордонники зафіксували кілька випадків відмов від хабарів

Укрінформ
Три випадки відмов від хабарів зафіксували  учора прикордонники Білгород-Дністровського загону у пункті пропуску «Кучурган-авто».

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Грошові винагороди запропонували троє громадян Молдови. Один із них намагався дати прикордонникам 300 гривень за пропуск автомобіля з цукром та нерозвантаження його. Інший - за грошову винагороду намагався прискорити прикордонний контроль на виїзд з України та запропонував прикордонному наряду 100 гривень. Ще один молдованин хотів за 100 гривень «владнати» справу у зв’язку з перевищенням ним терміну перебування в Україні на 54 доби.

Прикордонники категорично відмовилися від хабарів. По всіх трьох випадках відправлено повідомлення до Роздільнянського відділу поліції в Одеській області про скоєння злочину за ознаками ст. 369 ККУ (Давання хабара).

Також ще одного порушника, який під час заходів контролю у КПВВ «Мар’їнка» намагався втягнути прикордонників у протиправну діяльність, прикордонники Краматорського загону передали співробітникам поліції в Донецькій області. Громадянин України, який рухався на виїзд до неконтрольованої території, запропонував прикордонному наряду грошову винагороду у розмірі 200 гривень за внесення вантажного мікроавтобуса «Фольксваген» української реєстрації в базу даних як пасажирського транспортного засобу.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, які перетинають кордон, долають лінію розмежування в зоні АТО та адмінмежу з АР Крим, не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.  Інформуємо, що, у разі виявлення таких фактів, відповідальність за пропонування вами чи вимагання від вас неправомірної вигоди карається законом, а порушники передаються до правоохоронних органів і можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-