Обвал на Хмельницького: Цим будинком займалася робоча група Київради - депутат

Обвал на Хмельницького: Цим будинком займалася робоча група Київради - депутат

Укрінформ
Власниця ОСББ будинку по вулиці Б.Хмельницького 12-14, який є пам'яткою архітектури, хотіла побудувати на його місці багатоповерхівку.

Про це в п'ятницю під час акції "День гніву - жертв могло не бути!!!" біля будівлі прокуратури Шевченківського району міста Києва заявила громадський діяч, депутат Київради 7-го скликання Олена Єскіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У кінці 2015 року власниця фіктивно створеного ОСББ Ірина Бойко звернулася до Київради щодо відведення їй земельної ділянки під цим будинком (вул. Б.Хмельницького 12-14 - ред.) площею 0.20 гектара для будівництва та експлуатації будинку, звісно, що нового. Тому що об'єкти культурної спадщини можуть бути лише реставровані", - сказала вона.

За словами Єскіної, свого часу вона разом зі своїми колегами створили при комісії з культури Київради робочу групу, яка опікувалася цим будинком.

"Ми викликали на засідання робочої групи пані Бойко з відповідними поясненнями, на якій підставі вона там здійснює якісь роботи", - зазначила активістка.

Бойко тоді говорила, що вона здійснює реставраційні роботи в будинку. Хоча, за словами Єскіної, перш ніж проводити такі роботи спочатку треба провести відповідну експертизу та погодити проект з управлінням охорони культурної спадщини для того, щоб отримати дозвіл на виконання будь-яких робіт.

"Тому що це пам'ятка, вона перебуває в реєстрі та має свій охоронний номер. А все, що відбувається без дозволу установ охорони культурної спадщини, називається протиправними роботами і тим паче, що це роботи по знищенню будинку", - наголосила Єскіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-