Вбивство у Харкові: Дементу приписують контроль за

Вбивство у Харкові: Дементу приписують контроль за "комунальними" потоками

Укрінформ
Застреленому вранці на кладовищі харківському бізнесмену Юрію Дементу приписують контроль над фінансовими потоками комунальних підприємств.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів один із депутатів Харківської міськради.

"Юрій Демент був непублічною людиною. Як бізнесмен і власник підприємств він не значиться у держреєстрі юридичних осіб. Проте у вузьких колах його знають як власника ювелірного заводу, мережі ювелірних крамниць і мережі пралень. Йому також приписують контроль над фінансовими потоками місцевих комунальних підприємств, а їх близько 70", - розповів депутат.

За його словами, ряд підприємств міг бути оформлений на рідних загиблого, включаючи батька - Бориса Демента.

Як повідомлялося, у відкритій пресі відомостей про "правій руці" Кернеса вкрай мало. Укрінформу вдалося знайти "Додаток до рішення 41 сесії Харківської міської ради 5 скликання "Про продаж земельних ділянок юридичним та фізичним особам України" від 24.02.2010 р., згідно з яким Юрію Борисовичу Дементу було продано земельну ділянку площею 0,1158 га за адресою м. Харків, вул. Сумська, 120. Ціна лакомого шматочка в центрі міста становила 421 826 грн. При цьому депутати дали Дементу розстрочку на 5 років.

В даний час за цією адресою розташовується пустир і нежитлова напівзруйнована двоповерхова будова, де зареєстровані ПП "Альянс", що торгує кондиціонерами і мале спільне підприємство "Оптика".

За інформацією джерела, Демент займався різними видами бізнесу, в тому числі - будівельним. Дана ділянка ідеально підходила до цього профілю, оскільки межує з престижними житловими будинками і магазинами.

Нагадаємо, близько 9 ранку на єврейському кладовищі №3 з автомата пострілами в голову був убитий 52-річний бізнесмен Юрій Демент, що здобув популярність як "мізки" мера Харкова Геннадія Кернеса.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" з санкцією до 15 років в'язниці.

Фото: kharkov.dozor.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-