Обвал у центрі Києва не загрожує сусіднім будинкам - мерія

Обвал у центрі Києва не загрожує сусіднім будинкам - мерія

Ексклюзив
Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації заявляють, що будівля, яка обвалилася вчора у центрі Києва, не несе загрозу іншим сусіднім об'єктам.

Про це Укрінформу повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Там ніякої загрози немає, ніяких подальших руйнувань не відбувається", - сказав Поворозник.

За його словами, столична влада не має повноважень контролювати аварійно-небезпечні об'єкти, які перебувають у приватній власності.

"Це якраз є наслідками роботи централізації і децентралізації влади. Тобто з 2013 року практично місто і громада втратили можливість стежити за такого роду об'єктами. Зараз всі повноваження нам повертаються. В частині такого роду об'єктів зараз будемо виходити на Мінрегіонбуд про внесення змін, які були видалені. Таких аварійно небезпечних об'єктів, на жаль, є не один, і які знаходяться у приватній власності", - додав Поворозник.

Як повідомляв Укрінформ, у нежитловій будівлі в Києві за адресою вул. Богдана Хмельницького, 12-14 обвалилися перекриття відразу п'яти поверхів. Під уламками опинилися будівельники, які проводили роботи у цій будівлі. Станом на 9 годину ранку з під завалів врятовано 6 осіб, з яких 5 знаходяться на лікуванні в 17 міській лікарні. Під завалами ще можуть перебувати 2-3 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-