Канадці зробили ще 40 пластичних операцій пораненим в АТО і на Майдані

Канадці зробили ще 40 пластичних операцій пораненим в АТО і на Майдані

Укрінформ
Канадські медики цього тижня зробили 40 пластичних операцій пораненим у зоні АТО та під час подій Революції Гідності на Майдані.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив начальник клініки щелепно-лицевої хірургії та стоматології Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України, полковник медичної служби Ігор Федірко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні завершує роботу четверта канадсько-українська місія з допомоги пораненим у зоні АТО та під час подій Революції Гідності. Прооперовано 34 пацієнти, до кінця дня буде прооперовано ще шість пацієнтів. Тобто загалом буде прооперовано 40 пацієнтів та виконано близько 80 оперативних втручань", - сказав Федірко.

Він додав, що всі операції пройшли успішно, післяопераційних ускладнень у пацієнтів немає. Частина з них уже виписані з клініки і продовжують лікування амбулаторно за місцем проживання або в госпіталях.

Федірко нагадав, що на першу і другу місію кошти збирала канадська громада, а на наступні виділяв уже уряд Канади, оскільки бачив їхню ефективність і необхідність.

Керівник програми черепних травм Наукового центру здоров'я у Саннібрук та професор пластичної хірургії Університету Торонто Олег Антонишин у свою чергу розповів, що під час операцій канадські лікарі використовували привезене з собою медичне обладнання, за допомогою якого роблять подібні операції у Канаді. Вони залишать його в Україні, аби ним могли користуватися наші лікарі.  

Антонишин також повідомив, що під час четвертої місії канадські лікарі проконсультували близько 100 пацієнтів, частина з яких уже отримували від них медичну допомогу раніше.

Президент Канадсько-української фундації Віктор Гетьманчук у свою чергу подякував Президенту України за те, що він особисто зустрівся з основними членами канадської команди лікарів та відзначив їх державними нагородами.

Відповідаючи на запитання журналістів, Гетьманчук поінформував, що бюджет четвертої канадсько-української місії становив 1 млн. 200 тис. канадських доларів, і висловив надію, що такі місії будуть проводитися і надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-