Чернігівський мандрівник готується пішки обійти Чорне море

Чернігівський мандрівник готується пішки обійти Чорне море

Укрінформ
Відомий чернігівський мандрівник-автостопник, журналіст і письменник Олександр Волощук готується в цьому році пішки обійти Чорне море.

Про це він розповів у Чернігові під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу в цьому році обійти пішки навколо Чорного моря. Мені цікаво випробувати самого себе - дізнатися, чи витримають мої ноги ці 4,5 тисячі кілометрів і моя спина цей важкий рюкзак, який менше 25 кг. у мене майже ніколи не буває. Ну, й погодні умови теж не завжди хороші будуть", - зауважив Волощук.

За словами мандрівника, відомостей про те, що хтось уже обходив Чорне море пішки, в Інтернеті він не знайшов і тому сподівається бути першим.

"Я хочу це зробити не задля потрапляння в Книгу рекордів Гіннесса, а просто для себе - щоб бути першим", - зазначив Олександр.

Він додав, що всі подорожі, які він планує на найближчі роки, будуть особливими і носитимуть піонерський характер. Так, наприклад, наступного року він має намір пройти від Магадана до Камчатки незаселеними територіями.

У 2018 Волощук сподівається потрапити в Південну Америку, побувати в Аргентині, Бразилії, Чилі, Парагваї, пішки перетнути Патагонію - південні аргентинські степи, де свого батька шукали знамениті "Діти капітана Гранта" Жюля Верна. А ще Олександр мріє колись перетнути пустиню Гобі (Монголія, Китай). Здійснити це він хотів би у найближчі 5-7 років.

Нагадаємо: Олександр Волощук подорожує автостопом із 2002 року. За 13 років він побував у 44 країнах, написав і видав 7 книжок із описами своїх подорожей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-