Справа майданівця Костенка: в касації відмовили, термін трохи скоротили

Справа майданівця Костенка: в касації відмовили, термін трохи скоротили

Укрінформ
В «Верховному суді» окупованого Криму відмовили у задоволенні касаційної скарги захисту по «справі Костенко».

При цьому з кваліфікації виключили пункт «носіння та придбання основних частин зброї», в зв'язку з чим термін скоротили до трьох з половиною років позбавлення волі, написав у своєму Facebook адвокат Дмитро Сотников.

«Суд постановив вилучити з кваліфікації ч. 1 ст. 222 КК РФ такі кваліфікуючі ознаки, як носіння та придбання основних частин зброї, в іншій частині залишити судові акти без зміни, призначити шляхом поглинання менш суворого суворим покаранням 3 роки 6 місяців позбавлення волі», - написав він.

Він зазначив, що цей термін на 5 місяців менше призначеного по апеляційній постанові та на 8 місяців менше вироку. При цьому в задоволенні касаційної скарги було відмовлено. Захист має намір далі оскаржити це рішення у Верховному суді РФ.

Нагадаємо: 5 лютого 2015 року Костенко був викрадений біля дверей власного під'їзду невідомими людьми, які виявилися співробітниками ФСБ. Пізніше вони сказали, що це було не викрадення, а затримання. Наступного дня оперативники ФСБ, заподіявши Костенко шкоду здоров'ю середньої тяжкості, змусили його написати явку з повинною з визнанням, що він, перебуваючи в Києві на Майдані, 18 лютого 2014 року, нібито кинув у співробітника "Беркута" камінь, який поставив йому синяк на передпліччі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-