Начальник поліції Вінниці хоче перевіритись на сепаратизм на поліграфі

Начальник поліції Вінниці хоче перевіритись на сепаратизм на поліграфі

Укрінформ
Заяву на проведення перевірки «на сепаратизм» скерує до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури начальник головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов.

Про це він заявив на вечірньому брифінгу у четверг у Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоб раз і назавжди зняти питання по звинуваченню мене і моєї родини у сепаратизмі, я відправлю звернення до СБУ та Генпрокуратури з проханням призначити перевірку. Прошу підключитись народних депутатів України. Готовий надати повне сприяння та пройти тести на поліграфі і відповісти на всі запитання», - запевнив Шевцов.

За його словами, кампанію з дикредитації його як нового керманича вінницької поліції організували «активісти-провокатори, щодо яких порушено кримінальні провадження».

 «Спроби дискредитації мене розпочались тоді, коли я розпочав переглядати низку кримінальних проваджень. Мене здивувало, з якою легкістю у моєму основному підрозділі видавались дозволи на володіння зброєю людям із надто сумнівною репутацією. Про факти причетності цих активістів до протиправних дій не раз писали місцеві ЗМІ», - акцентував керівник.

На переконання Шевцова, фото його та його родини, які демонструють у соцмережах та на сайтах з коментарями-звинуваченнями у сепаратизмі «є у кожній українській родині». «Світлина, де мої діти з прапорами з символікою, зроблена під час параду у Севастополі у 2013 році. Подібні фото є у альбомах багатьох наших громадян», - зауважив Шевцов.

Він також запевнив, що вже найближчим часом його дружина і сини проживатимуть із ним у Вінниці.

Натомість на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук (https://www.facebook.com/svoboda.gayda?fref=ts) вінницька активістка Автомайдану Таїса Гайда звинувачує кримчанина Антона Шевцова і наводить фото-докази.

У неділю, 21 лютого, вона розмістила пост, що «керівник обласної поліції у Вінниці виявився "сєпаром і прихильником руцкого міра". Гайда аргументувала, посилаючись на сторінку Шевцова в соцмережі «Мой мир», де український правоохоронець підписаний на проросійські спільноти. Ще одним «доказом сепаратизму» активістка вважає сторінку соцмережі «Одноклассники» дружини поліціянта – Олени Шевцової, де вона відкрито підтримує «рускій мір». Наразі ця сторінка видалена.

Довідково. 40-річний Антон Шевцов був призначений на посаду начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області 28 січня 2016 року. Колективу його представлии 5 лютого. Останнім місцем роботи до призначення на Вінниччину в офіційній біографії Шевцова зазначається Чернігівський міськвідділ поліції. До того – служба в складі батальйону міліції особливого призначення "Луганськ-1" та служба на оперативних та керівних посадах в УБОЗ м. Севастополя та ГУБОЗ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-