Поклонська готує Чийгозу ще й статтю

Поклонська готує Чийгозу ще й статтю "за екстремізм" - адвокат

Укрінформ
Адвокат Ахтема Чийгоза, затриманого незаконною кримською владою у "справі 26 лютого", припускає, що після відновлення суду його підзахисному будуть пред'явлені нові обвинувачення - в екстремізмі.

Про це Микола Полозов сказав у четвер на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент провадження у справі в судовому порядку призупинено. Суд прийняв рішення повернути кримінальну справу прокурору для того, щоб посилити позиції обвинувачення... Це призупинення суду я пов'язую, в тому числі, і з позовом, який подала Поклонська (так званий "прокурор Криму". - Ред.), про заборону Меджлісу, про визнання його екстремістською організацією. Я не виключаю, що обвинувачення Ахтему Чийгозу буде посилено новими статтями, очевидно, статтями про екстремізм", - сказав адвокат.

Він додав, що справа сфабрикована недбало і брудно. Відрізняється навіть кількість потерпілих у матеріалах справи від обвинувального висновку, підписаного Поклонською. У більшості потерпілих немає медичних довідок про те, що вони постраждали, все записано з їхніх слів. І рішення повернути справу назад у прокуратуру було прийнято в тому числі для того, щоб "підчистити" все це, переконаний захисник Чийгоза.

"Абсолютно очевидно, що у будь-якому нормальному суді у такому вигляді справа вмить розсипалася б ще на стадії попереднього слідства. Але тут свідомо накручуються нові склади злочину, вигадуються, фабрикуються, фальсифікуються, і робиться це виключно заради однієї мети - для російської влади в Криму кримські татари становлять загрозу, вона боїться кримських татар", - відзначив Полозов.

Він підкреслив, що ця справа має пропагандистський характер.

"Політику Кремля в Криму можна назвати як гібридний геноцид кримських татар", - сказав Полозов.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які 26 лютого 2014 року брали участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Підсудні своєї вини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з російським «прокурором Криму» Наталею Поклонською в суді зачитала обвинувальний висновок щодо шістьох активістів.

На засіданні 25 січня російський Верховний суд Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів «справи 26 лютого» Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-