Фіктивні переселенці щомісяця

Фіктивні переселенці щомісяця "з'їдають" кілька мільярдів - Грицак

Укрінформ
Виплати на фіктивних переселенців щомісяця вимивають з державного бюджету декілька мільярдів гривень.

Про це на спільному брифінгу з міністром соціальної політики заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Використання шахрайських схем штучно збільшило видатки бюджету, і ми можемо говорити про втрати бюджету в декілька мільярдів гривень", - сказав Грицак.

Він зазначив, що за приблизними підрахунками кількість фіктивних переселенців коливається  у межах  від 500 до 900 тис. осіб. Якщо взяти максимальну цифру 900 тис. переселенців, які фактично не переселилися нікуди, а проживають на не підконтрольній Україні території, і помножити на мінімальну пенсію 1074 грн, без виплати 2400 грн на сім'ю, виходить 966 млн гривень, тобто майже мільярд.

"Це просто пенсія,  без соціальних виплат, тому декілька мільярдів гривень щомісячно українським бюджетом втрачається", - констатував голова СБУ.

Міністр соціальної політики України Павло Розенко стверджує, що річний обсяг соціальних виплат переселенцям складає близько 30 млрд гривень.

"Сьогодні держава щомісяця сплачує лише пенсії на суму приблизно 2 млрд грн вимушеним переселенцям. В цілому річний обсяг соціальних виплат, пенсійних виплат, соціальної допомоги, різноманітних виплат складає біля 30 млрд грн для вимушених переселенців", - сказав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-