Сепаратиста з Тернопільщини заочно засудили на 15 років

Сепаратиста з Тернопільщини заочно засудили на 15 років

Укрінформ
На Тернопільщині учасника терористичної організації «ДНР» заочно засуджено до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«У суді доведено, що у липні 2014 року житель Борщівського району Тернопільської області добровільно увійшов до складу однієї з терористичних груп «ДНР» для вчинення терактів та участі в збройному спротиві військовослужбовцям ЗСУ і працівникам правоохоронних органів, які беруть участь в Антитерористичній операції на території Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що восени 14-го року обвинувачений разом із іншими учасниками терористичної групи під час одного з проведених боїв пошкодили БМП-2 Збройних сил України та знищили її екіпаж, після чого бойова машина піхоти перейшла у користування цієї терористичної групи.

"Після відновлення бойової техніки житель Тернопільщини став її командиром та продовжив використовувати її для злочинної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, він публічно через мережу Інтернет закликав до зміни меж території та Державного кордону України.

У зв'язку з тим, що житель Тернопільщини перебуває нині на тимчасово окупованій території у Донецьку, слідчими прийнято рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування, за результатами якого кримінальне провадження з обвинувальним актом було скеровано до суду для заочного його засудження.

"Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів та засуджено до 15 років позбавлення волі. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та реального виконання покарання у вигляді позбавлення волі", - повідомили у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-