В Україні запрацює Комітет етики правосуддя

В Україні запрацює Комітет етики правосуддя

Укрінформ
ГО "Відкрита Україна" в рамках реалізації проекту "Відкритий Суд" заснувала Комітет етики правосуддя, який розглядатиме факти порушення вимог етики та професіоналізму суддями, прокурорами і адвокатами з усієї України з метою утвердження високих стандартів правосуддя.

Про це повідомив виконавчий директор Комітету етики правосуддя Станіслав Батрин.

"В першу чергу, Комітет розглядатиме відеоматеріали, які засвідчують поведінку судді, прокурора, адвоката, що не відповідає стандартам правосуддя. Ми за ухилення від дотримання стандартів нав'язливо будемо пропонувати відповідним органам влади звільняти людей з цих посад, або висловлювати попередження", - сказав Батрин.

У свою чергу, член Комітету етики правосуддя, голова Українського юридичного товариства Олег Березюк зауважив, що комітет є абсолютно незалежним.

"Ми відкриті до спілкування зі всіма: громадськими організаціями, владою. Ми не є політичною організацією, ми незалежні від жодного органу державної влади і політичних сил", - зауважив він і додав, що оцінку роботи комітету даватиме виключно суспільство.

В Комітеті етики правосуддя створено три підкомітети: підкомітет суддівської етики, підкомітет прокурорської етики, підкомітет адвокатської етики, повідомили на прес-конференції.

До складу Комітету увійшли видатні українські правознавці та фахівці у галузі права. Свою згоду на участь у роботі Комітету у якості радників надали ряд іноземних фахівців, в тому числі Богдан Футей, доктор права, професор, суддя Федерального суду США, Марк Сегал, головний експерт проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні", Бейт Томс, правник, голова Британо-Української торговельної палати.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-