Адвокати Савченко кажуть, що їм

Адвокати Савченко кажуть, що їм "зшили" кримінальну справу

Укрінформ
Адвокати української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов не виключають, що проти них може бути порушена кримінальна справа.

Про це сказав UA|TV адвокат української льотчиці Микола Полозов, який прибув до Києва для зустрічі з офіційними представниками вищих осіб української влади.

"У зв'язку із справою Надії Савченко проти мене і Марка мали намір порушити кримінальну справу у зв'язку з тим, що під час допиту головного бойовика так званої "ЛНР" Плотницького ми нібито щось порушили, давши в публічний простір інформацію про допит. Суд прийняв рішення винести відносно нас або не винести приватне визначення, разом з вироком. Чи буде продовження - ми дізнаємося у момент вироку. Тому що на основі приватного визначення можна порушити кримінальну справу за цими підставами. І сказати, що історія закрилася, не можна. Цілком можливо, що після вироку для того, щоб нас нейтралізувати, вони до цього можуть повернутися", - сказав Полозов.

За словами правозахисників, їм постійно погрожують. "У соцмережах і особисті погрози надходять. Після того, як у центрі Москви застрелили Бориса Нємцова, у російської влади жодних обмежень щодо усунення своїх опонентів немає. Цінність людського життя там обнулена", - сказав Полозов.

Його колега Марк Фейгін додав, що оскільки справа Савченко у фокусі, російська влада піде на тиск на адвокатів тільки у виняткових ситуаціях. "Але хто сказав, що вони не виникнуть надалі", - відзначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-