Президент нагородив канадських лікарів за допомогу учасникам АТО

Президент нагородив канадських лікарів за допомогу учасникам АТО

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вручив нагороди трьом канадським лікарям, які допомагають пораненим військовим-учасникам АТО у Головному військовому клінічному госпіталі в рамках спільної Канадсько-української акції.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Дуже дякую, що ви не є байдужими. Дуже легко сьогодні залишитися вдома і сказати, що нас це не хвилює. Але ваш приїзд – це символ того, що ми не наодинці проти країни-агресора, що з нами зараз весь світ, і весь світ підтримує Україну у вашій особі", - сказав Порошенко.

Так, за особисті заслуги, благодійну діяльність та надання висококваліфікованої медичної допомоги українським військовим нагороджено Олега Антонишина орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, Кароліну Левіс та Христину Уолер – орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Президент подякував керівництву та народу Канади за допомогу Україні. Він нагадав, що на початку агресії Росії у 2014 році, коли довелося відновлювати українську армію, і не було навіть одягу, Канада надіслала контейнери з формою.

За словами Порошенка, за останні 1,5 роки завдяки спільним зусиллям з волонтерами та при співпраці з іноземними країнами, в тому числі з Канадою, вдалося значно поліпшити медичне забезпечення військових. Відбувається обмін досвідом із закордонними лікарями, надається допомога медикаментами, забезпечується можливість лікування українських військових за кордоном, а нещодавно була затверджена нова аптечка, яка відповідає стандартам НАТО. Цьогоріч для потреб медичної служби Збройних Сил планується поставка 145 санітарних автомобілів та більше 30 броньованих медичних машин.

Президент також відзначив успіхи військового госпіталю, лікарі якого врятували життя тисячів українських військових. Він наголосив, що госпіталь став сучасним медичним закладом, який може успішно ділитися досвідом з багатьма українськими та закордонними партнерами.

У свою чергу, канадські лікарі передали Президенту прапор Канади з підписами на знак підтримки України.

Мікрохірург Левіс (Канада, м.Хамілтон) проводить найскладніші оперативні втручання кистей рук та нижніх кінцівок пораненим військовослужбовцям, які зазнали травм унаслідок мінно-вибухових поранень (понад 10 операцій).

Щелепно-лицевий хірург професор Антонишин (Канада, м.Торонто) – голова всіх 4-х місій, особисто проводить усі найскладніші оперативні втручання (понад 55 операцій).

Менеджер-організатор місій Уолер (Канада, м. Торонто) займається відбором та закупівлею медичного обладнання, що необхідно для медичного забезпечення оперативних втручань (частина обладнання в подальшому залишається в Україні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-