У Польщі знищили хрест, встановлений у пам'ять про Героїв Майдану

У Польщі знищили хрест, встановлений у пам'ять про Героїв Майдану

Фото
Укрінформ
У місті Батошице на північному сході Польщі поблизу місцевої греко-католицької церкви імені апостола Андрія невідомі вандали ввечері 22 лютого знищили дерев’яний хрест, встановлений два роки тому в пам'ять про Героїв Майдану.

Місцевий священик Юлій Кравецький підкреслює, що зловмисники добре підготувалися, оскільки знали, коли це можна зробити непомітно, інформує інтернет-портал Ukraincy.wm.pl

"Ми отримали інформацію про злочин наруги над релігійними символами і здійснили огляд місця події. На даний час здійснюємо заходи з виявлення зловмисників", - повідомила представник місцевої поліції Марта Кабеліс.

За словами Кравецького, акт вандалізму трапився приблизно за 15-20 хвилин після завершення богослужіння в церкві, коли в ній вже нікого не було. Через майже півгодини після богослужіння він помітив, що хрест знищено, і відразу викликав поліцію.

Священик зазначив, що хрест громада поставила спонтанно два роки тому після трагічних подій під час Революції Гідності, і під ним люди завжди запалювали свічки. Він вважає, що навряд чи це могли зробити місцеві жителі.

Нагадаємо, торік на півдні Польщі вандали знищили п’ять місць пам'яті українців, зокрема монументи і пам'ятні знаки бійцям УПА. Фото та відео моментів плюндрування з’явилися на одному з польських націоналістичних сайтів і на хостингу novorossia.today в мережі Youtube, що свідчить про можливу причетність до цього проросійських сил в Польщі. Вандалів до цього часу не затримано.

Кримінальний кодекс Польщі за плюндрування пам’ятників та релігійних символів передбачає до двох років ув’язнення.

Бартошице є одним із компактних місць проживання етнічних українців, які в результаті операції "Вісла" 1947 року були розселені по всій території Польщі.

Фото: bartoszyce.wm.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-