У СЕС оголосили кінець епідемії грипу

У СЕС оголосили кінець епідемії грипу

Укрінформ
Епедемія грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, що тривала чотири тижні і забрала життя 329 людей, завершилася - перевищення епідпорогів захворюваності не зафіксоване в жодній області.

Про це на брифінгу у вівторок заявив в.о. голови ДСЕС України, головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу поінформувати про офіційне завершення епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій в Україні. Підставою для цього став аналіз захворюваності за минулий тиждень, який показав, що в жодній з областей рівні захворюваності не перевищують епідпороги", - сказав Протас.

Водночас він зауважив, що в окремих територіях, зокрема в 36 адмінрайонах і 6 містах, зберігаються підвищені рівні захворюваності на грип, тому там ще продовжується карантин у 56 навчальних закладах.

Протас нагадав, що епідемія тривала впродовж 4 тижнів і, на превеликий жаль, за офіційними даними, забрала життя 329 осіб. За його словами, аналіз причин такої високої смертності свідчить про байдуже ставлення людей до свого здоров'я.

"Практично всі летальні випадки - це громадяни, які не були щеплені проти грипу і які пізно зверталися за медичною допомогою", - констатував посадовець.

У цьому контексті він повідомив, що минулого тижня МОЗ ухвалив рішення упродовж цього року провести в обов'язковому порядку профілактичні щеплення проти грипу для осіб із груп ризику.

Він нагадав, що до груп медичного ризику належать люди з хронічними патологіями дихальної, серцево-судинної системи, нирок та іншими хронічними захворюваннями, а також особи після 60 років та вагітні жінки. А до груп епідемічного ризику в перше чергу належать працівники медичної сфери, освіти, торгівлі, транспорту.

"Саме тому наші зусилля щодо збільшення охоплення вакцинацією будуть спрямовані на ці категорії", - зазначив Протас. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-