Перевірки соцвиплат: Розенко сказав, кому варто боятися

Перевірки соцвиплат: Розенко сказав, кому варто боятися

Ексклюзив
Укрінформ
Виплати для тимчасово переміщених осіб із Донбасу та Криму будуть продовжуватися й надалі для всіх переселенців, окрім шахраїв.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу міністр соціальної політики Павло Розенко.  

"Люди нехай не хвилюються. Ми верифікацію і перевірку даних здійснюємо не для того, щоб боротися з переселенцями. Ми боремося із шахраями, ми боремося зі злочинцями, які побудували на допомозі переселенцям цілі злочинні схеми. Ми боремося, в тому числі, і з чиновниками, які налагодили систему фальшивих довідок, фальшивої реєстрації і створили цілі фальшиві угруповання", - сказав Розенко.

Він також запевнив, що перевірки людей, котрі отримують грошову соціальну допомогу на предмет виявлення незаконного отримання грошей, ніяк не вплинуть на закладені в бюджеті 2,8 млрд грн для переселенців.

"Ті 2,8 млрд гривень, які закладені в бюджеті на 2016 рік для допомоги переселенцям, дійдуть за призначенням. Ми здійснюємо перевірку шляхом аналізу бази даних. Ми не робимо тотальної перереєстрації чи тотальної зміни виплат переселенцям. Це будуть точкові заходи, які стосуватимуться окремих людей, до яких у СБУ є обгрунтовані підстави, що вони не мешкають на території, підконтрольній українській владі", - додав Розенко.

Міністр зазначив, що наразі припинено 150 тис. виплат, і в СБУ вже відкриті провадження на відповідних чиновників.

Розенко висловив припущення, що серед заблокованих виплат можуть траплятися і ті, кого заблокували помилково.

"Ми не виключаємо, що при таких діях будуть певні помилки, але вони будуть виправлені. Ми ні в кого нічого не забираємо, ми лише тимчасово призупиняємо виплати для невеликої кількості людей, згідно зі списками СБУ", - сказав Розенко.

Він також заявив, що наразі панічні настрої серед народу піднімають саме ті особи, хто має зацікавленість в шахрайських схемах.

"Якщо сталася помилка, ми її досить швидко виправимо. Хвилюватися не треба, хвиль піднімати не треба. Я розумію, що зараз підняли хвилю ті, хто організовують ці схеми. Ми з цього шляху не зійдемо. Ми повинні чітко знати, що допомогу переселенцям отримують саме переселенці", - заявив міністр.

Розенко також дав поради тим, хто все ж переймається отриманням грошової допомоги, та розповів, куди звертатися, якщо допомога раптово призупинена.

"Є привід для турботи лише тоді, коли людина побачила, що в неї раптово зупинилися виплати. Лише тоді треба звернутися в управління соцзахисту за місцем проживання і там відновити інформацію про себе і показати відповідні документи про реєстрацію - і жодних проблем не буде. Всі виплати будуть відновлені", - пояснив Розенко.

Нагадаємо, вимушені переселенці занепокоєні призупиненням грошових виплат 150 тисячам внутрішньо переміщених осіб та побоюються скорочення щомісячної грошової допомоги з бюджету країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-