Бійці та ветерани АТО засудили

Бійці та ветерани АТО засудили "РПС-майдан"

Укрінформ
Представники низки добровольчих батальйонів та підрозділів Збройних Сил і Нацгвардії виступили із засудженням заходів, влаштованих так званими "Революційними правими силами" (РПС) з метою організації "третього майдану".

З відповідними заявами на прес-конференції у Києві виступили представники 25-го батальйону "Київська Русь", 40-го окремого мотопіхотного батальйону "Кривбас", батальйону "Донбас", полку "Дніпро-1", батальйону ім. Кульчицького, роти спецпризначення Нацгвардії.

"На даний момент у країні склалася складна ситуація із стихійними протестними діями, які виникли у ході заходів пам'яті героїв Небесної сотні. Під час цих заходів відбувся мітинг, і цими протестними настроями, які виникли у протестній масі, скористалися представники РПС і заявили про "початок нового майдану", - заявив екс-командир 5-ї роти полку "Дніпро-1" Володимир Шилов.

Він наголосив на тому, що учасники АТО жодним чином не підтримують погроми банківських чи урядових установ. Шилов також повідомив про те, що наразі створюється громадське об'єднання, куди можуть "увійти усі здорові патріотичні сили", і яке буде у правовому руслі впливати на нинішню ситуацію.

"Учасники АТО не уповноважували РПС виступати від свого імені на Майдані. З усією відповідальністю заявляємо, що ми не беремо жодної участі у діях, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні", - наголосив ветеран роти спецпризначення Нацгвардії Андрій Марін.

На його переконання, наразі, "коли загарбники активізувалися і підтягують усе більше і більше техніки", у жодному разі не можна допустити "якихось антиконституційних дій в країні". Він зазначив, що у багатьох людей зараз "накипіло у серцях", однак потрібно вирішувати усі ці питання на спеціальному "майданчику" та у правому руслі. Марін вважає, що в учасників АТО також багато запитань до керівництва держави, але водночас вони переконані, що потрібно все вирішувати шляхом діалогу, а також готові надати владі допомогу у вирішені проблем, які накопичилися.

Окремо Марін вказав на те, що його побратими, зокрема, вже запобігли проникненню на Майдан представників деструктивних сил з так званого "Антимайдану". Зокрема, за його словами, в ряди учасників "третього майдану" вже хотіли втертися люди з Донецька, Горлівки та Попасної.

Представник 25-го батальйону "Київська Русь" Олександр Чекмаз наголосив, що хоча у бійців його підрозділу також є багато запитань до керівництва країни, однак силова зміна влади є неприпустимою. "Ми не допустимо на Майдані кровопролиття. А тих людей, які на Майдані, які закликаю опам'ятатися. Нам не потрібно зараз у державі дисбалансу. Ніяких політичних проектів на Майдані не допустимо", - наголосив він.

"Дуже багато зараз проблем, які потрібно вирішувати, є багато зараз запитань і до нашого уряду, і до Верховної Ради, але побиття вікон, штурм банків та побиття екіпажу поліції не приведуть до вирішення цих проблем", - погодився з ним командир батальйону ім.Кульчицького Віктор Толочко.

Юрій Брехаря з 40-й батальйону "Кривбас" також звернувся до хлопців, які були помічені на Майдані з шевронами батальйону, яких, за його словами, "ніхто не уповноважував робити якісь заяви чи дії від нашого батальйону". "Тому або припиніть участь у цій провокації, або зніміть шеврони нашого батальйону", - заявив він.

Ветеран батальйону "Донбас" Дмитро Єсаулов також прокоментував запитання багатьох людей, чи потрібно йти на Майдан: "Ми, ветерани АТО у силу причин та подій, які ми пройшли за ці два роки, бачивши кров своїх бойових побратимів, їх загибель, ніколи не доведемо внутрішню ситуацію в країні до громадянського протистояння. І ніколи не будемо вас закликати піти на штурм адмінбудівель", - заявив він. "Ми завжди будемо діяти в рамках діалогу, якщо буде хоч найменша можливість ним скористатися. Але якщо, не дай Боже, колись до цього дійде, якщо протистояння дійде до точки неповернення, то ми готові пролити свою кров, а ніяк не вашу. Тому ігноруйте усі пропозиції вийти на Майдан, брати участь у протистояннях, захопленнях та погромах", - додав Єсаулов. 

Окремо він звернувся до виконавчої та законодавчої гілок влади із закликом більш ефективно працювати та вирішувати проблеми, супроводивши заклик анекдотом: "Починайте врешті-решт працювати на благо держави. Коефіцієнт і градус протистояння залежить саме від результатів вашої роботи. Щоб не було, як в анекдоті, коли позичальник розмовляє із начальником служби безпеки банку і запитує, що буде, якщо він не поверне кредит. А той говорить: ну, буде стидно перед Богом. А позичальник: ну це ще коли буде - сьогодні не повернеш, завтра буде".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-