У Нацгвардії стверджують, що інформації про зачистку «Козацького» немає

У Нацгвардії стверджують, що інформації про зачистку «Козацького» немає

Укрінформ
Прес-секретар Національної гвардії Світлана Павловська запевнила, що наразі немає офіційної інформації про нібито військову зачистку готелю «Козацький» на Майдані Незалежності.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112».

«Серед переліку тих об'єктів, де зараз несуть службу підрозділи Національної гвардії, готель «Козацький» ну ніяк не значиться. Це не є тим об'єктом, який обов'язковий для охорони підрозділами НГУ. І, повірте мені, якщо йде мова про якісь силові операції, то це та інформація, яка не підлягає розповсюдженню, а якщо її хтось розповсюджує, то явно з метою дезінформації», - сказала Павловська.

При цьому вона підкреслила, що «поки немає офіційних коментарів», будь-які повідомлення є «інсинуаціями якогось змістового характеру».

Нагадаємо, раніше «Еспресо-TV» з посиланням на власні джерела повідомило, що правоохоронці поставили ультиматум близько півсотні активістам, які незаконно знаходяться в готелі «Козацький», до 12 години залишити будівлю, інакше відбудеться її силова зачистка.

Видання не уточнює, від кого саме надійшов ультиматум, але відомо, що готель знаходиться на балансі у Міноборони. Щоправда раніше заступник міністра оборони Олександр Дублян заявив, що застосовувати силу до протестувальників не будуть. Він разом з іншими членами офіційної делегації - представниками МВС та волонтерами - вночі побував у готелі.

20 лютого у день вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні" люди у камуфляжі, які називаються "Революційними правими силами", зайняли актовий зал у готелі "Козацький", розташованому в центрі Києва на Майдані Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-