Поляки видали карту з російським Кримом. Україна протестує

Поляки видали карту з російським Кримом. Україна протестує

Укрінформ
Польське видавництво “Галілеос” видало політичну карту Європи, у друкованій версії якої Крим вказано як територію Росії, а в електронній зазначено, що півострів є спірною територією.

Посольство України у Польщі звернуло увагу видавництву на те, що весь цивілізований світ визнає Крим територією України і наголосило на необхідності виправити помилку, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Весь демократичний світ (100 країн згідно з резолюцією ООН від 27 березня 2014 року — ред.), зокрема Польща та ЄС, не визнають нелегальну анексію суверенної території України – Криму. На жаль, розміщена у книзі карта не тільки вводить в оману як користувачів Інтернету, так і власників друкованої версії політичної карти Європи, але й суперечить позитивному іміджу Польщі, яка займає рішучу позицію щодо підтримання територіальної цілісності України”, - йдеться в листі диппредставництва на адресу видавництва “Галілеос”.

У посольстві наголошують, що у зв’язку з цією ситуацією відповідним кроком буде “якнайшвидше вчинення дій з метою виправлення цієї ситуації - опублікування відповідної заяви, а також розміщення правильної карти в електронній версії, а також вилучення друкованої версії політичної карти Європи з метою виправлення хибної карти України”.

Українські дипломати висловили сподівання, що видавництво намагатиметься уникнути ситуації, коли його сприйматимуть як таке, продукція якої, зокрема політична карта Європи, суперечить міжнародним документам щодо визнання кордонів України.

Видавництво “Галілеос”, яке розташоване в місті Єленя Гура на південному заході Польщі, поки що не відреагувало на лист українського посольства.

Нагадаємо, це не перший випадок. Торік польське товариство Vox Humana у виданій книзі для дітей “Дитинство у різних країнах” карту України зобразило без Криму. Після втручання посольства України в РП товариство вибачилося за публікацію і пообіцяло виправити ситуацію шляхом вклеювання наклейок із правильною картою, в якій Крим цілковито належить Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-