Аваков назвав розправою арешт патрульного, підозрюваного у вбивстві

Аваков назвав розправою арешт патрульного, підозрюваного у вбивстві

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав розправою арешт патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві 17-річного юнака в ході переслідування автомобіля в ніч проти 7 лютого.

Про це глава МВС написав у Фейсбуці.

"Скажу прямо - не має бути неосудних, як і не має бути таких судів і прокурорів, які спокійно випускають на волю Садовника, вбивцю Небесної сотні; Єфремова, Лукаш, Мельника і зовсім нещодавно за 137 тис. грн - мажора, який убив вбив жінку, і в темпі відправляють у камеру поліцейського, який виконував свою роботу, ні від кого не ховається, надав усі докази слідству, має поруки від двох десятків нардепів, голови Нацполіції і міністра. Дивне правосуддя, а радше просто принагідна розправа", - заявив Аваков.

Рішення Печерського райсуду про арешт патрульного він вважає спробою дискредитації поліції.

Він також запевнив, що патрульного Олійника "будемо захищати в апеляції в усі доступні способи".

Нагадаємо, що в четвер Печерський суд заарештував Олійника на два місяці, відхиливши клопотання ряду нардепів про запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Про арешт клопоталася прокуратура, яка дійшла висновку, що патрульний мав намір скоїти вбивство під час переслідування.

Олійнику висунуто підозру у ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене у  спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб) КК України.

У ніч проти 7 лютого київська патрульна поліція протягом 40 хвилин безуспішно намагалася наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу. Поліція застосувала зброю, внаслідок чого загинув 17-річний юнак. Трьох його товаришів затримали. Поліція стверджує, що хлопці перебували в нетверезому стані.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним кінцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-