Росія постійно обманює Нормандську четвірку - Горбулін

Росія постійно обманює Нормандську четвірку - Горбулін

Укрінформ
Основною зброєю Росії у війні проти України є обман під виглядом братерської любові і побудована на цьому пропаганда й дипломатія.

Про це заявив на брифінгу в четвер директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Основна зброя російської агресії - це обман і лицемірство, побудована на обмані російська пропаганда, російська дипломатія і навіть тактика військових дій», - сказав Горбулін.

Він додав, що цей обман виступає під виглядом братерської турботи, а іноді, в залежності від обставин, він втілюється в «зелених чоловічків», або матеріалізується в Будапештському меморандумі.

«Зараз найбільш актуальна форма російського обману - це Мінський переговорний процес», - переконаний Горбулін.

Водночас, на його думку, українці вже не такі беззахисні, як раніше, тому що ми більше не віримо Росії. «Це найбільша поразка Путіна у цій війні», - вважає директор Національного інституту стратегічних досліджень.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, Горбулін зазначив, що мав на увазі не Мінські домовленості, а саме Мінський процес. «Мінські домовленості були єдиним і необхідним варіантом, який дав змогу Україні перепочити у війні», - наголосив він.

Водночас Горбулін зауважив, що Мінські домовленості були сформульовані з порушенням і політичної логіки, і, найголовніше, можливої хронології.

Горбулін висловив переконання, що наразі Росія умисно спекулює на цьому у взаєминах із Францією і Німеччиною, обвинувачуючи Україну «абсолютно у всьому». Він нагадав, що від України вимагають, у першу чергу, прийняття політичного пакету рішень, у той час коли три перших посили Мінських домовленостей - припинення вогню, відведення важких озброєнь і, найголовніше, верифікація цих озброєнь за допомогою ОБСЄ - порушується.

«Я думаю, що має відбуватися певна послідовність подій. Росія в цих подіях постійно обманює інших учасників Нормандської четвірки», - наголосив Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-