Чиновників тестуватимуть на етику

Чиновників тестуватимуть на етику

Укрінформ
У Національній раді реформ працюють над створенням онлайн-ресурсу для навчання та тестування держлужбовців на знання стандартів етичної поведінки.

Про це заявив у четвер заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків у виступі на міжнародній конференції "Професіоналізм, етика та цінності державної служби: досвід країн ЄС та країн ініціативи ЄС "Східне партнерство", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нацраді реформ восени минулого року було запропоновано розробити стандарти етичної поведінки не лише як документ, а як практичний інструмент, який дозволив би щорічно навчати всіх держслужбовців у форматі онлайн, а потім до певного терміну в обов'язковому порядку тестувати їх.  Зараз за підтримки європейських партнерів ми працюємо над створенням такого сайту і онлайн-ресурсу", - сказав Шимків.

Він зазначив, що всі європейські чиновники, у тому числі присутній на конференції посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, а також усі працівники міжнародних компаній щорічно проходять такі тренінги та тестування. Кожного року цей тренінг змінюється, тому що з'являються нові обставини і виклики для держслужбовців. Результати тестування зберігаються у службовому досьє кожного чиновника.

"Це треба пройти, вивчити і зрозуміти. Там не можна перейти вперед, там не можна не здати, переписати або списати відповіді", - зазначив заступник глави АП.

На його переконання, українським держслужбовцям інколи потрібна допомога з роз'ясненням, що в конкретній ситуації так не можна робити, а не тільки покарання, як час від часу вимагає суспільство.

"Я говорю це з власного досвіду, тому що проходив через схожі ситуації. У міжнародній компанії я багатьох ситуацій не розумів і вважав, що робити певним чином - це ж нормально, а виявляється, - ні. Це формує поведінку, яка закладалася протягом багатьох років роботи", - підсумував Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-