Кабмін - чиновникам: Відтепер хамство - порушення постанови уряду

Кабмін - чиновникам: Відтепер хамство - порушення постанови уряду

Укрінформ
Після затвердження урядом правил етичної поведінки держслужбовців їхня грубість в органах державної влади трактується як порушення нормативного акту Кабінету Міністрів.

Про це заявила у четвер міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко у виступі на міжнародній конференції "Професіоналізм, етика та цінності державної служби: досвід країн ЄС та країн ініціативи ЄС "Східне партнерство" , повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кабінет Міністрів затвердив постанову про правила етичної поведінки для державних службовців. В принципі, там нічого нового немає. Але якщо людина звертається в орган державної влади, щоб отримати довідку, і стикається з відвертим хамством, то це вже є порушенням не якихось морально-етичних норм, а правил поведінки державного службовця, які врегульовані нормативно", - сказала Онищенко.

Вона додала, що, з одного боку, в цих правилах усе зрозуміло, а з другого, на жаль, вони не виконуються.

Нагадаємо, 11 лютого Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про затвердження правил етичної поведінки державних службовців". Вона встановлює єдині уніфіковані норми етичної поведінки для всіх державних службовців, а також визначає особливі вимоги до поведінки високопосадовців. У Нацдержслужбі, яка є розробником постанови, вважають, що її прийняття і реалізація забезпечать дисципліну державних службовців та інформування громадян щодо ставлення, якого вони мають очікувати до себе від представників державних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-