МЗС протестує проти погіршення умов політв'язня Афанасьєва

МЗС протестує проти погіршення умов політв'язня Афанасьєва

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням російською стороною протиправних дій щодо громадянина України Геннадія Афанасьєва, незаконно засудженого російською владою на 7 років колонії суворого режиму у справі так званих “кримських терористів”.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

«Особливу тривогу української сторони викликає інформація про цілеспрямовані заходи російських органів влади з погіршення умов утримання Геннадія Афансьєва, що призвело до різкого погіршення стану його здоров'я», - наголошує українське зовнішньополітичне відомство.

МЗС підкреслює, що російська влада продовжує ігнорувати неодноразові звернення української сторони щодо надання дозволу на зустріч консульських посадових осіб України з  Афанасьєвим.

«Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони забезпечити дотримання прав незаконно засудженого Геннадія Афанасьєва, негайно надати дозвіл на допуск до нього консульських посадових осіб України відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правових зобов'язань, а також вжити заходів для забезпечення йому належної медичної допомоги», - йдеться у коментарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-