У Софії Київській відкриється аукціон, який збиратиме кошти на реабілітацію воїнів АТО

У Софії Київській відкриється аукціон, який збиратиме кошти на реабілітацію воїнів АТО

Укрінформ
У Софії Київській відбудеться благодійний аукціон "Арт-волонтер", мета якого - збір коштів на медичне обладнання для першого зразкового центру реабілітації хворих і поранених учасників АТО, що створюється в місті Коломия Івано-Франківської області.

Про це Укрінформу повідомила куратор проекту Світлана Яценко.

"Українські митці не можуть бути осторонь випробувань, що випали на долю нашої країни. Прагнучи  підтримати бійців, вони започаткували нову ініціативу - благодійну платформу "Арт-волонтер", - сказала Яценко.

Перший проект, що реалізується на базі цієї платформи - благодійний аукціон, який відбудеться 27 лютого о 13:00 в Будинку Митрополита Національного заповідника "Софія Київська".

Поштовхом до ініціативи став Гошівський різдвяний пленер, який відбувся 17-28 грудня 2015 року у Гошівському греко-католицькому монастирі Чину св. Василія Великого. Ініціативу підтримали інші відомі українські митці, що долучились до акції і передали свої авторські роботи.

Учасниками аукціону стали більш як тридцять митців, більшість із яких - знані художники, лауреати мистецьких премій та відзнак, чиї роботи зберігаються в багатьох музеях України і світу. Серед них - Матвій Вайзберг, Петро Бевза, Михайло Демцю, Борис Єгіазарян, Сергій Дуплій.

Співорганізатори благодійного проекту - Національний заповідник "Софія Київська", Благодійний фонд "Україна Інкогніта", Івано-Франківська ОДА, Долинська РДА Івано-Франківської обл., Гошівський греко-католицький монастир Чину св. Василія Великого та видавництво "Мантикора".

Проект реалізується за підтримки Міністерства культури України, Опікунської ради НЗ "Софія Київська" та Івано-Франківського земляцтва у місті Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-