В Генштабі пояснили, чому затримують

В Генштабі пояснили, чому затримують "атошні"

Укрінформ
Виплата бойових винагород військовослужбовцям-учасникам АТО поки призупинена через погодження відповідного нового наказу міністра оборони, який наразі знаходиться в Мін'юсті. Після погодження наказу всі винагороди за минулі бої буде виплачено вже за новим порядком.

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Фейсбук.

"Наразі підготовлений новий Наказ Міністра оборони України №67 від 10.02.2016 щодо виплати бойових винагород. Наказ уже погоджений у Міністерстві фінансів, Міністерстві праці та перебуває на погодженні в Міністерстві юстиції. Це стандартна процедура для подібних нормативних документів", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі повідомили, що 20 січня 2016 року Кабінет Міністрів України видав постанову №18, згідно з якою порядок виплати винагороди військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, НГУ та інших силових відомств визначають керівники відповідних інституцій: "На виконання цієї постанови і підготовлений Наказ Міністра оборони. Крім того, це дасть змогу виправити низку недоліків у механізмі нарахування бойових винагород, які існували раніше".

Після погодження в Мін'юсті наказ буде оприлюднено на офіційному сайті МОУ. Також буде підготовлено роз'яснення щодо нового порядку виплат. "Усі винагороди за минулі бої буде виплачено згідно з новим порядком", - заявили в Генштабі.

Там також прокоментували "телеграму по Сектору "Б" про скасування Наказу Міністра оборони щодо виплати "бойової тисячі": "Станом на сьогодні сектора «Б» в зоні проведення антитерористичної операції на сході України не існує. Сектори АТО були переформатовані кілька місяців тому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-