Справа Савченко: прокурори привели в суд

Справа Савченко: прокурори привели в суд "альтернативного" астронома

Укрінформ
У Донецькому міськсуді на засіданні у справі народного депутата України Надії Савченко обвинувачення привело свого експерта-астронома.

Про це пише у своєму Твітері адвокат Ілля Новіков.

«Інтрига! Прокурори витягнули звідкись свого астронома. Зараз його допитуватимуть, щоб він сказав проти нашого спеціаліста. Ми тільки за. Семенцов Валеріан Микитович. Маю сказати, я приємно здивований. Зрозуміло, що він зараз оспорюватиме наші висновки. Але все одно, це життя. А то обвинувачення під кінець зовсім скотилося в глухе болото. А так хоч трохи схоже на нормальний суд», - пише Новіков.

Семенцов Валеріян Микитович - сивий чоловік з георгіївською стрічкою, 1960 року народження. Працює старшим науковим співробітником у Державному астрономічному інституті ім.Штернберга МДУ.

На початку допиту Семенцов сказав, що його спеціалізація - формування астрономічних каталогів, зоряних і незоряних, обробка первинних спостережень, виявлення залежностей, виміри для формування каталогу астрономічних об'єктів. Семенцов перелічує різноманітні перекручення, які можуть призвести до неточностей у визначенні часу, що потрібно для визначення алібі.

Раніше на засіданні 23 грудня співробітник того ж інституту Ольга Возякова сказала, що дані астрономічних розрахунків доводять алібі Савченко.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками її переправили на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-