Кількість жертв грипу зросла до 286 - МОЗ

Кількість жертв грипу зросла до 286 - МОЗ

Укрінформ
З початку епідсезону в Україні зареєстровано 286 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 286 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу, з них 4 дітей віком до 17 років (у Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській областях) та 2 вагітних (у Запорізькій та Кіровоградській областях)", - йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість летальних випадків зафіксована в Одеській області - 40, місті Київ - 32, в областях Черкаській - 20, Донецькій - 19, Харківській - 17.

За оперативними даними, з початку епідсезону в Україні зареєстровано 3,7 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 9,5 % населення.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відзначається серед населення Київської області та Києва, де перехворіло відповідно 15,9% та 13,4% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (6,2%) та Харківській областях (3,9%).

Захворюваність в епідсезоні 2015-2016 рр. на 46,1% більше рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

На 6-ому тижні поточного року показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги в трьох областях: Волинській – на 34,5%, Закарпатській – в 1,9 разу та Миколаївській – на 6,3%.  В інших регіонах країни епідемічні пороги знаходяться в межах від 0,3% в Хмельницькій до - 64,0 % в Харківській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-