Канада, США та Мексика уклали Тристоронню екологічну угоду

Канада, США та Мексика уклали Тристоронню екологічну угоду

Укрінформ
Канада, США та Мексика уклали тристоронню угоду, що може покласти початок першому північноамериканському договору щодо зміни клімату та розвитку «зеленої» енергетики.

Про це на прес-конференції у Вінніпезі повідомив міністр природних ресурсів Канади Джим Кар.

«Від сьогодні уся інформація щодо енергії у Північній Америки та енергетичні мапи надходитимуть до однієї платформи. Це є дуже значимим, оскільки дозволить нам по-новому поглянути на континентальну енергетичну інтеграцію», - сказав Кар.

Він додав, що угода дозволить також посилити взаємодію трьох країн у питанні чистої енергії. «Цей меморандум є важливим кроком до континентального підходу до енергії та розширює наші можливості по підготовці ще більш амбітної угоди щодо нешкідливої для навколишнього середовища енергії», - наголосив міністр природних ресурсів Канади.

Водночас, він підкреслив, що низькі ціни на нафту та інші природні копалини не сприяють «озелененню» енергетики. «Нашим завданням є використання цієї дуже низької точки у цінах на природні ресурси задля проведення трансформації: необхідно знайти золоту середину між розвитком природних ресурсів та турботою про навколишнє середовище», - підсумував Кар.

Фото: Національного екологічного центру України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-