Силовики затримали пожежного інспектора, який вимагав

Силовики затримали пожежного інспектора, який вимагав "відступні" у підприємців

Укрінформ
Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією затримала головного інспектора Житомирського міськвідділу ДСНС, який систематично вимагав гроші за уникнення підприємцями відповідальності через порушення вимог пожежної безпеки.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Старший лейтенант служби цивільного захисту під час проведення перевірок змушував комерсантів платити йому «відступне» за нереагування на виявлені порушення. Здирник встановив фіксовану суму винагороди - 10 відсотків від загальної вартості робіт та послуг з усунення недоліків (їх вартість коливалася від 10 до 150 тисяч гривень)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що данина передавалася не особисто пожежному інспектору, а перераховувалася на рахунки підконтрольних йому підприємств. Лише потім гроші передавалися зловмиснику «довіреною» особою.

12 лютого співробітники Управління СБ України в Житомирській області та прокуратури затримали інспектора одразу після одержання ним частини із обумовлених 10 тисяч хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших фактів вимагання грошей зловмисником.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-