За війну проти України «контррозвідник «ДНР» піде під суд

За війну проти України «контррозвідник «ДНР» піде під суд

Укрінформ
За ведення агресивної війни проти України і співпрацю з терористами судитимуть «заступника командира підрозділу контррозвідки» так званого «Міністерства держбезпеки  «ДНР».

Про це у п'ятницю повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування щодо уродженця м. Донецька, який обвинувачується у вчиненні ряду злочинів проти своєї країни», - йдеться у повідомленні.

Так, під час слідства встановлено, що 42-річний житель Донецька в травні 2014 року з власної ініціативи увійшов до складу терористичної організації «ДНР», обійнявши посаду «заступника командира підрозділу контррозвідки» так званого «Міністерства державної безпеки «ДНР».

До його обов'язків входило транспортування з території Російської Федерації у Донецьк і розподіл між бойовиками вогнепальної стрілецької зброї, гранатометів і гранат.

Крім того, керівник терористів здійснював формування і підготовку диверсійних груп з метою подальшого вчинення терористичних актів і диверсій на території міста Маріуполь, організовував і безпосередньо брав участь у виявленні осіб, які здійснювали диверсійну діяльність проти так званої «ДНР» на території Донецька.

У червні 2015 року чоловік був затриманий співробітниками правоохоронних органів України.

Зараз обвинувальний акт прокуратурою затверджений і направлений до суду. За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину групою осіб), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч. 1 ст.258-3 (участь в терористичній організації) Кримінального кодексу України обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-