Держслужбовці отримали етичний кодекс. На черзі – політики

Держслужбовці отримали етичний кодекс. На черзі – політики

Укрінформ
Уряд затвердив правила поведінки державних службовців, що грунтуються на принципах прозорості і публічності.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідна постанова була схвалена на засіданні КМУ в четвер.

"Це урядове рішення, яке розповсюджується без прийняття окремого закону на всіх державних службовців відповідно до Закону про державну службу", - уточнив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Також уряд схвалив та збирається запропонувати на голосування ВР проект закону "Про правила доброчесності політичного діяча".

Крім того, було схвалено проект закону "Про забезпечення ефективного управління діяльністю державних підприємств, установ і організацій та господарських структур".

"Йдеться про те, щоб ми дійсно дали можливість уряду припинити цю багаторічну судову тяганину з не чистими на руку керівниками державних підприємств, які за невеликі гроші купують судові рішення і утримуються будь-якою ціною на державних підприємствах, витягуючи з них державні кошти. Цей закон дає можливість тимчасово протягом шести місяців імперативного права уряду з ініціативи міністра, до сфери якого входить те чи інше державне підприємство, достроково припинити контракт з тим чи іншим керівником державного підприємства", - пояснив суть законопроекту міністр юстиції Павло Петренко.

За словами міністра, ці законопроекти та схвалена постанова КМУ спрямована на недопущення політичного втручання і політичної корупції, тиску певної гілки влади на іншу гілку влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-