У справі про обстріл патрульними BMW буде понад 20 експертиз

У справі про обстріл патрульними BMW буде понад 20 експертиз

Укрінформ
Слідче управління прокуратури Києва проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого перевищення повноважень патрульними поліцейськими у ніч на 7 лютого під час переслідування автомобіля BMW, що призвело до загибелі 17-річного юнака.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. 

"Правова кваліфікація події ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень), ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Для забезпечення повного, всебічного та об’єктивного розслідування у кримінальному провадженні призначено понад 20 експертиз", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, проводяться судово-медична експертиза тіла загиблого М. Медведєва, а також судово-медичні експертизи на предмет наявності тілесних ушкоджень у працівників поліції та пасажирів автомобіля BMW. Призначено судово-балістичні експертизи, експертизу матеріалів та засобів відеозвукозапису по вилучених у працівників поліції відеореєстраторах, комплексну автотехнічну, товарознавчу та трасологічну експертизу автомобіля BMW тощо.

Також ініційовано проведення службового розслідування Департаментом патрульної поліції НП України.

Прокуратурою міста вживаються всі передбачені законом заходи, направлені на встановлення істини у кримінальному провадженні у найкоротший термін.

Одночасно прокуратура міста Києва звертається до громадян, які володіють будь-якою інформацією щодо обставин вказаної події, яка може допомогти слідству при розслідуванні цього кримінального провадження, у тому числі щодо знайдених гільз, слідів від влучення куль, уламків автомобіля БМВ, відеозаписів тощо, звернутися до слідчого управління прокуратури міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Антоновича (Горького), 114 або за телефонами: (044)-521-66-93.

Як повідомлялося, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших намагався втекти на BMW. Переслідування порушників, що їхали на великій швидкості, тривало більше 30 хвилин.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

У результаті обстрілів було пробите колесо авто, один з порушників отримав смертельне поранення. Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані. Співробітники, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника в Києві в ніч на 7 лютого відсторонені від виконання службових обов'язків до закінчення провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-