Навіщо повернулася «жінка важкої долі»?

Навіщо повернулася «жінка важкої долі»?

Укрінформ
Мабуть, було б неввічливо ритися у чужих кишенях і обговорювати, скільки це коштує, і в яких країнах Ганна Герман повертала собі красу

Хто вивів формулу «політикою рухає зміна поколінь», я не знаю. Але спіткнувся, коли згадав цей імператив. Весь минулий тиждень перебував у фрустрації, хворобливому стані від того, що на екранах і в електронних ЗМІ «замигтіла» моральна гуру епохи Януковича Ганна Герман.

«Народжена з піни» Ганна Герман у телевізорі була переконана, що кожен звук (а зовсім не слово) має таку ж вагу, як той самий золотий батон, який колишній шеф вивіз у Росію. Ми почули слова, які «можуть убити, продати, зрадити і купити». Ганна Герман навчала моралі, давала філософські поради. Якась Нагірна проповідь! Мухаммед, який сидить на горі Хіра, а не Ганна Герман.

Можна дивуватися всеїдності журналістів, які витягли цю леді «в мегапублічність». Але Ви, читачу, сподіваюся, не вірите, що друге пришестя Ганни Герман у «ваш дім» - це виключно наслідок політичної наївності «акул пера»?! Тоді які ж політичні сили, який Боттічеллі і з чиєї команди витягли із забуття цей політичний «пролісок»?

Випадковість у політиці, погодьтеся, річ досить рідкісна.

Ось ми бачимо, як навіть «газова принцеса» підставила плече своєму колишньому кровнику (або кровниці, напевно - так буде точніше?). І нам показують, як за океаном вони обнялися - вчорашні непримиренні політичні вороги. Зустріч імператора Наполеона з царем Олександром I на плоту річки Неман, братання союзників на Ельбі...

Нарешті, коментар «модератора» релігійної тусовки у Нью-Йорку про двох жінок «важкої долі». Як постріл, як ляпас для мільйонів українців. Офіційно заявляю: «жінка важкої долі» - це моя сусідка, 80-річна пенсіонерка Баба Варя, яка зі сльозами розповідала, що прийшла з лікарні, а в домі і солі не було. «Навіть під час війни було легше», - нарікала стара жінка, яка виростила трьох дітей. Це тисячі інших жінок з такими ж історіями.

Запитання: для Ганни Герман політика - мета чи засіб? Відповідайте для себе чесно. І тоді всі інші запитання вже будуть зайвими. І вам здаватиметься недоречною ось така притча. «Дуже схожа на Ганну Герман дама, «приємна у всіх відносинах», оновлена і реновирована, зустріла на Хрещатику бомжиху, свою колишню однокласницю і здивовано запитала: - Ти чого така худа? - Так я три дні не їла, - відповідає та. - Це дуже погано! Треба змушувати себе їсти, бо захворієш! - вчить подругу дитинства жінка, ну дуже схожа на ГаАнну Герман».

Наші українські інтернет-ЗМІ ледь не щодня показують крупним планом Ганну Герман, яка обдурила час і знову стала молодою і красивою. Це добре і навіть відмінно, і, мабуть, було б неввічливо ритися в чужих кишенях і обговорювати, скільки це коштує, і в яких країнах Ганна Герман повертала собі красу.

Інша справа, навіщо все це. Для мене зовсім не секрет, що Ганна Герман робить нову спробу (таке французьке дежавю), конвертувати свою повсталу з попелу красу у політику. Аксіома: еротика, секс в політиці має величезне значення! І ось Ганна Герман дорогим одягом, косметикою, можливо (продовжуючи цей ряд), заняттями аеробікою, східними танцями, чарівними тибетськими мазями сигналізує про свою політичну молодість і політичне здоров'я. Я знову у формі, я готова повернутися у велику політику, - маємо здогадатися ми!

Влада і лібідо крокують поруч, це сіамські близнюки. Влада сама по собі хтива, а, головне, прекрасний в Україні бізнес. Як писав зниклий з поля зору Дмитро Видрін, «це краще, ніж продавати свинину». Мабуть, саме тому у Нью-Йорку Юлія Тимошенко і Ганна Герман «пробачили одна одну». Решта залежить від панівних очікувань українського суспільства. Якщо обивателі «втомляться» від героїв нинішньої політики, Ганна Герман демонструє, що заміна знайдеться.

І тут зайве нагадувати, що у Ганни Герман, мабуть, ніколи не було політичних переконань. Вона виросла і вихована на галицькому (львівському) ґрунті демократії і європейських цінностях, але не замислюючись, змінила роботу провідного журналіста «Радіо Свободи» на пропагандистське обслуговування інтересів кримінальних угруповань, орієнтованих на другосортність України і догоджання інтимнм місцям російської політичної бюрократії на чолі з Путіним. Іншими словами, для Ганни Герман політика, швидше за все, лише особистий, і, слід визнати, дуже успішний бізнес. Тут немає білого і чорного, добра чи зла, прекрасного чи потворного. Тільки бізнес.

Так може, хоча б нині уе змусить можновладців кардинально змінювати себе й країну? Якщо не політична відповідальність і совість, то хоча б інстинкт самозбереження? Пам'ятайте: Ганна Герман вже поруч, Ганна Герман у відмінній формі. І якщо вона повернеться, на кого тоді чекає «важка доля»?

 Іван Воротинський, Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-