«Південмаш» страйкує: вимагає зарплати і поваги

«Південмаш» страйкує: вимагає зарплати і поваги

Фото
Укрінформ
Незалежна профспілка «Захист праці» вивела робітників ДП «ВО Південмаш ім. О. Макарова» на акцію протесту з вимогою дотримання їх трудових прав і своєчасної виплати заробітної плати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомив голова незалежної профспілки «Захист праці» ДП «ВО Південмаш ім. О. Макарова» Євген Деркач, робітники не отримують зарплату вже п’ять місяців. Зараз на заводі введено одноденний режим роботи через відсутність замовлень, відповідно до чого були скорочені виплати. Однак працівники вимагатимуть зарплату не нижче мінімальної. Також піднімається питання про зарахування трудового стажу.

Фото: Микола М'якшиков/Укрінформ

Нагадаємо, ДП «ВО Південмаш ім. О. Макарова» є провідним українським підприємством із виробництва ракетно-космічної техніки та технологій оборонного, наукового та народногосподарського призначення. Виробляє найекологічніші ракетоносії у світі. За їх допомогою у космос відправляють комерційні вантажі у рамках міжнародного проекту «Морський старт». Завод займався серійним виробництвом супутників та космічних систем «Зеніт», виробляв вітротурбіни за ліцензією «Windpower», грунтооброблювальну машину за ліцензією німецької фірми «Dutzi», шасі для літаків розробки Ан-140 та Ан-148, а також тролейбуси, трамваї і трактори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-