Кримськотараський активіст повідомив, що до нього вдерлася ФСБ

Кримськотараський активіст повідомив, що до нього вдерлася ФСБ

Укрінформ
Кримськотатарський активіст із Ялти Дамір Мінадіров повідомляє про обшук ФСБ у себе вдома.

Про це інформує Крим.Реалії.

Про це він встиг повідомити на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Обшук ФСБ вдома», – написав він. Інші подробиці невідомі. Крим.Реалії намагаються зв'язатися з активістом", - йдеться у повідомленні.

Офіційна інформація правоохоронних органів щодо проведеного обшуку відсутня.

Після анексії Криму Росією в будинках кримськотатарських і проукраїнських активістів нерідко проходять обшуки за участю російських спецслужб. Про це регулярно у своїх звітах повідомляють міжнародні правозахисні організації.

4 лютого Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій засудив «безпрецедентний рівень» порушення прав кримчан, зокрема, кримських татар, в анексованому Росією Криму.

У Криму з 25 по 31 січня перебувала делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що він вирішив направити делегацію до Криму для оцінки ситуації з правами людини на півострові.

Спостерігачі Ради Європи стали першими представниками міжнародних організацій, які отримали доступ до Криму за останні півтора року. Вони опублікують свій звіт за підсумками поїздки в Криму навесні 2016 року.

Російська влада Криму заперечує повідомлення про факти порушення прав людини на півострові.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-