Transparency ініціює інтернет-кампанію «Стоп Кадиров»

Transparency ініціює інтернет-кампанію «Стоп Кадиров»

Укрінформ
Неурядова міжнародна організація з боротьби з корупцією Transparency International закликала користувачів инстаграма публікувати зображення зі знаком «стоп» і хештегом #StopKadyrov

Про це зазначається в инстаграме Transparency International.

«Добре відомий своїми публічними погрозами політикам і журналістам лідер Чечні керує своєю республікою, маючи імунітет і сумнівні доходи в розмірі 60 мільйонів доларів на місяць. Настав час розпочати акцію! Опубликуй фотографію зі знаком "стоп" і хештегом #StopKadyrov, щоб дати йому зрозуміти, що він не може більше зловживати владою», — йдеться в инстаграмі Transparency International.

Організація має список корупціонерів та корупційних організацій, до якого потрапив Фонд імені Ахмата Кадирова. У списку також екс-президент України Віктор Янукович, екс-президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, Ліван (за корупційний уряд), Міжнародна федерація футболу, екс-президент Панами Рікардо Мартінеллі тощо.

Громадський фонд імені колишнього глави Чечні Ахмата Кадирова був утворений в 2004 році. Рамзан Кадиров стверджує, що фонд фінансується чеченськими підприємцями. Журналісти повідомляють, що організації примусово відраховують кошти із зарплат бюджетників.

Міжнародний рух Transparency International, заснований в 1993 році, працює більш ніж у 100 країнах світу. Російське відділення Transparency International визнали «іноземним агентом» в лютому 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-